Ziekten en aandoeningen

Gezondheidsvoordelen van vrienden hebben

Pin
+1
Send
Share
Send

Wist je dat vrienden je helpen pijn beter te verdragen?

Vriendschap is een vitaal onderdeel van ons leven. We beginnen vrienden te worden sinds onze kindertijd en dat komt van nature voor ons. Als je iemand hebt gevonden van wie de frequentie overeenkomt met die van jou, word je een voorliefde voor die persoon en vind je het leuk om in de buurt te zijn. Langzaam met de toename van het vertrouwensniveau, heb je de neiging om die persoon anders te behandelen en je vriendschap voort te zetten. Maar wist u dat, net zoals het ons leven beïnvloedt, het hebben van vrienden ook veel voordelen voor de gezondheid heeft? Bekijk een paar gezondheidsvoordelen van vrienden hebben:

Pijnstolerantie verbeteren: Geloof het of niet, vrienden helpen ons pijn beter te verdragen. Endorfines, een chemische stof in de hersenen die ook de natuurlijke pijnstillers van ons lichaam zijn, sterker dan morfine, geeft ons een plezierig gevoel. Vriendschappen stimuleren de endorfines in het lichaam en helpen ons zo beter fysieke pijn te verduren.

Maak je zelfverzekerd: Het hebben van vrienden om je heen geeft je een gevoel van verbondenheid en verbetert je zelfvertrouwen. Dit maakt je op zijn beurt positief over elk probleem in je leven. Je zult een geestelijke voldoening hebben en je vredig voelen.

Vergroot het geluk en verminder uw stress: Je hebt de neiging om meer te lachen als je in de buurt van vrienden bent en op die manier wordt je stress enorm verminderd. Lachen heeft veel andere gezondheidsvoordelen. Volgens studies kunnen eenvoudige wandelingen in de natuur met een groep vrienden u helpen stress en depressie te verslaan.

Help je om te gaan met trauma's: We doorlopen alle soorten hoogtepunten en dieptepunten in het leven. Geestelijke trauma's zoals ernstige ziekte, baanverlies of overlijden van een geliefde kan PTSS veroorzaken. Vrienden komen echt te hulp tijdens deze tijden. Ze helpen ons onze gedachten af ​​te leiden van dingen in ons leven die ons pijn doen.

Help je ongezonde gewoonten te verzinnen: Volgens een studie helpt het om samen met vrienden naar de sportschool te gaan, beter dan alleen te zijn. Vrienden laten je graag naar sportscholen en andere gezonde gewoonten gaan. Een ander onderzoek heeft ook vrienden die jongeren en adolescenten kunnen helpen het roken en tabaksgebruik te verminderen.

Ga nu door, deel het met al je vrienden.

Referenties:

Reisman, J. M. (1985). Vriendschap en de implicaties daarvan voor geestelijke gezondheid of sociale competentie.The Journal of Early Adolescence5(3), 383-391.

Sias, P., & Bartoo, H. (2007). Vriendschap, sociale steun en gezondheid.Goedkope methoden om de fysieke en mentale gezondheid te bevorderen, 455-472.

Meredith, P.J., Strong, J., & Feeney, J.A. (2006). De relatie tussen volwassen gehechtheid aan emotie, catastrofisme, controle, drempel en tolerantie, bij experimenteel geïnduceerde pijn.Pijn120(1), 44-52.

Bekijk de video: Als Je Elke Dag Zwarte Peper Eet, is Dit Wat er Met je Lichaam Gebeurt

Pin
+1
Send
Share
Send